Otkrijte našu novu Smart TV aplikaciju i uživajte u strimovanju!
SAZNAJ VIŠE

Najbolje skandinavske krimi serije koje će vas podstaći na razmišljanje


U nastavku vam donosimo pet skandi krimi serija za ljubitelje mračnog i mističnog sadržaja


U bogatom svetu žanrova, široke su mogućnosti odabira onog koji najviše odgovara našim afinitetima. Ljubitelji nepredvidivih karaktera, istaknute atmosfere, velikih društvenih kontrasta, duboko ukorenjenih tradicija i jedne mračne note koja sve to obavija, sigurno će se okrenuti evropskom severu. Tamo će naći najbolje skandinavske krimi serije često okarakterisane kao mnogo realističnije, jednostavnije i preciznije, sa snažnom dozom misterije i osnažene dramatičnim krajolicima Skandinavije koji pružaju savršenu pozadinu svakoj kriminalističkoj priči.


Tokom godina, skandinavska produkcija je obezbedila sebi kultni status, a gledaoci ne prestaju da vole njene višeslojne priče, jedinstvenu estetiku i melanholičan tempo u kom se izgube u potrazi za nečim drugačijim. Pickbox NOW je idealno mesto za najbolje skandinavske krimi serije sa impresivnim izborom za sve ljubitelje žanra.

1. Čast (Honour)

U vreme kada se prostitucija seli s ulica na pametne telefone, četiri advokatice - Karin, Jani, Nur i Elin - postale su senzacija, ali i stekle negativnu reputaciju kod muškaraca pomažući žrtvama seksualnih zločina i govoreći protiv patrijarhata.

Međutim, i advokatice imaju svoje tajne koje prete budućnosti njih samih, kao i firme, a situacija postaje još zamršenija kada novinarka s kojom su sarađivale na otkrivanju potencijalnog seksualnog skandala bude ubijena. Nove misterije iz epizode u epizodu održavaju zavidni nivo napetosti uz dramatične rasplete koje će posebno obožavati svi ljubitelji advokatske tematike.







2. Bunker (The Bunker)


2015. godine, Isabel Erikson je na sastanku drogirao i oteo lekar Martin Treneborg i zarobio je u bunker koji je godinama gradio. Shvativši da je jedini način da pobegne taj da se pretvara da želi da bude s njim, Isabel se suočava sa izazovima u kojima Martin neprestano testira njenu odanost.

Godinama kasnije, ona pati od PTSP-a, ali napokon odluči da se vrati u teška sećanja kako bi mogla da nastavi sa svojim životom. U trodelnoj dokumentarnoj seriji pratimo Isabel koja se na terapiji priseća proživljenih strahota, suočava sa strahovima i konačno vraća u zastrašujući bunker. Mračna psihološka igra koja će u svakome probuditi snažne emocije.







3. Johana Meler: Najomraženija žena u Švedskoj (Johanna Möller - Sweden's most hated woman)


Najozloglašeniji slučaj u Švedskoj ponovo otvara svoje stranice kada Johana Moler prekine svoje ćutanje o kobnoj noći u kojoj se odlučila na stravičan zločin. Naime, proglašena je krivom za ubistvo oca i pokušaj ubistva majke, a u seriji po prvi put govori o svojoj strani priče, kao i o svemu što se dogodilo te noći pune užasa.

Zaronićete duboko u priču o pravdi, istini i tankoj granici između krivice i nevinosti, a uz pomoć stručnjaka ćete i sami moći da prosudite koja to istina stoji iza jedne od najstrašnijih švedskih ubica. Uz najbolje skandinavske krimi serije, ova na odličan način u središte pažnje stavlja pravosudni sistem u odlučivanju ko je kriv, a ko nije.








4. Nadam se da si srećno stigla kući (Where Were You?)


Život 16-godišnje Luise se u potpunosti preokrene kada njenu najbolju prijateljicu Moniku siluje nepoznati počinilac u njihovoj srednjoj školi. Iako je Luise odlučna u tome da nađe krivca, slučaj je veoma komplikovan, pogotovo kada počinje da se ispostavlja da je možda reč o Taisu u kog je potajno zaljubljena.

Serija na veoma pristupačan način prikazuje dirljiv, ali napet portret vremena kada prijateljstva, seks, društveno nasleđe i snovi o budućnosti znače sve. Gledaoci mogu da prate kako zločin utiče na grupu prijatelja i njihovu školu, kako se glasine šire poput munje i podseća nas da ne odlučujemo uvek za sebe.








5. Ida sad preuzima (Ida Takes Charge)


Ida se iz bezbednog okruženja u rodnom gradu seli u veliki Oslo gde studira psihologiju na univerzitetu. Iako pokušava da se prilagodi novoj okolini, plaši se svega nepoznatog, a najviše terorizma.

Kada upozna Aksela, vuka samotnjaka koji ponavlja razrede srednje škole kako bi se upisao na univerzitet i provodi vreme na mračnim internet stranicama, Ida počinje da sumnja u njega i u to da je potencijalni školski napadač. Pokušava da odagna mračne misli, ali što više saznaje o njemu, strah postaje sve veći. Postepeno shvata da mora da učini nešto drastično kako bi ugasila svoju paranoju, ali koliko daleko je spremna da ide da spasi Aksela?











Učitavanje...